کاساندرا و رنج حاصل از فهم مصائب

کاساندرا و رنج حاصل از فهم مصائب

یکی از هزاران رنجی که بر اهل خرد و افراد آگاه مترتب است، پیش‌بینی و نظارهٔ مصیبت‌هاست. مصیبت‌هایی که ناشی از جهل و ساده‌لوحیِ جامعه ایست که مدام نسبت به مصلحان و اقلیت آگاه و اندیشمندان بی‌تفاوت است.

به قول شاعر هنگامی که فرد آگاه و اهل خرد به خود می‌گوید: ”در درون شهر کوران دردها دارم ز بينايی.”

بی توجهی جامعه به اهل خرد و دلسوزانِ آگاه، رنج عمیقی را بر هزاران رنجی که برای ایشان حاصل آمده، می‌افزاید، همچون شخصیت کاساندرا در افسانه‌ی یونانی .

کاساندرا در یکی از افسانه های اسطوره‌های یونان ، زیباترین دختر پریاموس پادشاه تروآ بود و بسیاری دلباختهٔ او بودند و بخاطر رسیدن به کاساندرا در جنگ تروآ به سپاه پدرش ملحق شدند. تا اینکه سرانجام آپولو ، عاشق کاساندرا شد و برای اینکه دل او را بدست آورد به او قدرت پیشگویی اعطا کرد. اما کاساندرا به عشق او بی اعتنایی کرد و به او پاسخی نداد.

آپولو برای تلافی این کار قدرت پیشگویی او را پس نگرفت، اما
او را محکوم کرد که همیشه درست پیشگویی کند، اما کسی پیشگویی‌های او را باور نکند. کاساندرا بارها سقوط تروآ را پیشگویی کرد، اما در اثر نفرین آپولو، کسی حرف او را باور نمی‌کرد و او را دیوانه می‌پنداشتند.

این رنج کاساندرا، همچون رنج آگاهی و دانایی از خطاها و کژراهه های جامعه است که همواره اندیشمندان و مصلحانِ دلسوز و آگاه را آزار می‌دهد. تصمیم گیران و اغلب افراد جامعه در هرجایگاهی هیچگاه توجه چندانی به توصیه‌ها یا اخطارهای اهل خرد نخواهند داشت و این قشری که همواره در اقلیت است را منفعل می‌سازند و در نهایت با تجربه‌های تلخ و مصیبت‌هایی روبرو می‌شوند که متحمل بوده و اخطار آن داده شده بود.

اینگونه است که خردپیشگان کاساندراوار مشغول حرف‌ زدن و پیشبینی های خردمندانه ای هستند که هیچ توجهی به آنها نمی‌شود.

آرین رسولی

1 دیدگاه برای «کاساندرا و رنج حاصل از فهم مصائب»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.