بیوگرافی آرین رسولی

بیوگرافی آرین رسولی

آرین رسولی روشنفکر و پژوهشگر و نویسنده فلسفه و کیهان‌شناسی است. او متولد یکم تیرماه هزار و سیصد و هفتاد است.وی از سال ۱۳۸۸ با نشریات علمی دانشجویی و در برخی شماره‌ها با نشریاتی مثل نجوم، دانستنیها و دانشمند همکاری کرد.

و سپس با راه‌اندازی سایت‌ها و صفحات مجازی خود به انتشارات مقالات فلسفی و علمی و زمینه‌های متعددی مثل انتشار مقالات و یادداشت‌های مختلف درباره ادعاهای شبه‌علمی و خرافی نیز پرداخت.

اما به علت برخی فعالیت‌ها در سایت‌ها و صفحات مجازی دیگر خود، که جنبه عقیدتی و سیاسی پیدا می‌کرد اواخر اسفند سال ۱۳۹۵ بازداشت شد.

پس از آزادی از زندان یکی از احکام او گذراندن دوره‌ای کامل در حوزه علمیه بود که وی این دوره را در ‘حوزه علمیه امام‌رضا(ع)’سپری کرد.

تخصص او فلسفه و کیهان‌شناسی و در این رشته مطالعات اصلی‌ او روی زمان کیهان‌شناختی بوده است و همچنین پژوهشگر
فلسفه غرب نیز می‌باشد و بر روی فلسفه علم و فلسفه علم خاص، مثل روش‌شناسی در فیزیک مطالعات تخصصی داشته است.

او نظریه‌ فلسفی بدبینانه یا به تعبیر دیگری پسی‌میستی درباب حقیقت دارد که به گفته‌ی وی کتابی درمورد این‌ نگرش تالیف کرده که تاکنون (فروردین ماه هزار و چهارصد و یک) اقدام به انتشار آنها نکرده است.

او مقالات بسیاری در مورد موضوعات فلسفی نوشته یا ترجمه کرده و درسگفتارهای زیادی هم به شکل حضوری و مجازی برگزار کرده است‌.

از سال هزار و سیصد و نود و شش به بعد مقالات و فایل‌های صوتی و درسگفتارهای او معمولا در سایت شخصی وی به نشانی www.52hertzz.com و گاهی در سایت‌های دیگر و خبرگزاری‌ها و نشریات نیز مطالب او منتشر می‌شود.

هرچند به گفته‌ وی در دیگر شبکه‌های اجتماعی فعالیت دارد.

او معتقد است که ما در ایران تاکنون جریان روشنفکری نداشته‌ایم و تنها جریان نیمه‌روشنفکری داشته‌ایم اما با تعریف وی از روشنفکری می‌توان خود او را روشنفکر دانست.

او کار روشنفکر را 《 پل زدن میان فضای آکادمیک و مردم در موضوعات فرهنگی مدرن است. فرهنگ به معنای خواسته‌ها،احساسات و عواطف و باورها افراد و جامعه.

یعنی آنچه در این امور تاثیر می‌گذارد و در فضای آکادمیک و دانشگاهی روی آنها پژوهش می‌شود را روشنفکر باید به عموم مردم منتقل و اصطلاحا روشنگری کند.》

با این حال او در برخی زمینه‌های مختلف فلسفی دیدگاه‌های خاص خودش را دارد و میگوید:《در ایران حتی اگر فیلسوف به معنای واقعی باشی، یعنی نظریه‌ای فلسفی با ساختار استدلالی خودت را مطرح کنی، شانس اینکه شما را در جهان که هیچ حتی در همین ایران بعنوان فیلسوف معرفی کنند نخواهید داشت.

علت‌های زیادی در این امر دخیل است از جمله شهرت زدگی و سیاست زدگی و انحصاری که جریانهای فکری در ایران حتی اهل تفکر(علیرغم دفاعشان از آزادی و انتقاد از نبود آزادی) اجازه‌ نداده‌اند که نسل‌های بعدی وارد این عرصه‌ها شوند.

مثلا شما یا باید اهل قیل و قال و سیاست زده باشید تا ابتدا در رسانه‌ها مطرح شوید سپس به شما و آثارتان توجه شود.

رسانه‌هایی که فقط به اهل سیاست و فعالان سیاسی و تحلیلگران سطحی میدان می‌دهند

یا گوشه‌نشین باشید و در انزوا قلم بزنید و بدون شهرت مخاطبان محدودی کسب کنید و در این صورت هم هرچقدر دیدگاه‌های شما پرمحتوا باشند، اهمیتی ندارد.》

آرین رسولی بارها با دانشمندان مشهور گفتگوهایی از طریق ایمیل داشته است.

از جمله کارلو روولی کیهانشناس و دانشمند درباره زمان در کیهانشناسی.

دنیل دنت فیلسوف درباره جبر و اختیار.

جان سرل درباره فلسفه حقیقت و ساخت واقعیات کاذب.
لیزا رندال درباره ابعاد در کیهانشناسی.‌
استیو پینکر درباره نظریه روشنگری و پیشرفت بشر.

از نظر آرین رسولی:《بسیاری از موضوعات فلسفی و علمی هستند که زیربنای مابقی موضوعات را تشکیل می‌دهند
و روی این موضوعات باید بیشتر و دقیقتر متمرکز بود تا در بقیه موارد به تضاد و تناقض و تعارض دچار نشویم.

موضوعاتی از قبیل: حقیقت هستی(موضوعی که مثلا من در آن نگاهی بدبینانه دارم)، روش شناسی و بحث نسبی گرایی و پست مدرنیسم که رایج شده اما آفت بزرگ اندیشه در روزگار ماست، اخلاق، معنای زندگی و اندیشه انتقادی که اگر خلاصه کنیم می‌رسیم به عقلانیت و اخلاق، البته منظور از عقلانیت همان توجه و رجوع به علم و فلسفه است.

اگر ما عقلانیت را بدون اخلاق یا برعکس اخلاق را بدون عقلانیت داشته باشیم به جامعه اگر زیانی نرسانیم دست‌کم سودی هم نخواهیم رساند.》

*این بیوگرافی از آرین رسولی بود که به دلایل متعددی تنها به ذکر کلیاتی در شناخت او بسنده شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.