نظریه ذهن ؛ شواهد بیشتر در مطالعات جدید روی میمون ها

نظریه ذهن ؛ شواهد بیشتر در مطالعات جدید روی میمون ها

مانند اکثر مردم ، چیزی به نام نظریه ذهن (اینکه ذهن دیگران را حدس بزنیم و درک کنیم) به من این امکان را می دهد که از نظر ذهنی به کفش دیگران رفته و افکار آنها را تصور کنم. اما اینکه آیا ما این استعداد را با سایر نخستی سانان (میمون ها ، کپی ها ) مشترک هستیم ، هنوز جای بحث دارد.یک مطالعه جدید با کسب شواهد بیشتر در مورد این موضوع ، نشان می دهد که میمون ها می توانند براساس تجربیات خود اقدامات دیگران را پیش بینی کنند ، و نشان می دهد که آنها می توانند افکار دیگران را دقیقاً مثل ما الگوسازی کنند.

محققان دانشگاه کیوتو در ژاپن و دانشگاه سنت اندروز در انگلستان آزمایش های روانشناسی کلاسیک حیوانات را با هم ترکیب کردند تا مشخص کنند که آیا نزدیکترین پسر عموی های ما می توانند با حدس افکار خود، اقدامات یک انسان را پیش بینی کنند.کمبود پژوهش برای پاسخ به این سؤال که آیا حیوانات می توانند رفتارهای احتمالی دیگران را با تجزیه و تحلیل جهان خارج از سر خود حس کنند ، وجود ندارد. ما چندین دهه است که درباره این سوال جستجو کرده ایم.دلایل خوب زیادی وجود دارد که تصورات میمون ها و دیگر کپی ها ممکن است حداقل برخی از نشانه های یک نظریه ذهن را داشته باشند -نیاز به ذکر بعضی از طوطی ها و کلاغ نیست .اما در حالی که شواهد قانع کننده است ، همیشه یک امکان برای توضیحاتی غیر از نظریه ذهن وجود دارد. حتی حیواناتی با هوش به ظاهر متوسط با مرور نکات ظریف در محیط ، می توانند یک توانایی غیرعادی داشته باشند که بسیار باهوش به نظر برسند.

محققان برای کشف راه هایی برای شناسایی توضیحات غیر ذهنی ، باید روش های جدید و هوشمندانه ای برای آزمایش ها پیدا کنند . که حیوانات در برابر متغیرهایی که ممکن است نظر آنها را ناخواسته به اقدامات اطرافیان خود جلب کنند “کور” باشند .در این مطالعه خاص ، محققان از “آزمایش عینک” کلاسیک  که پیش از این انجام داده اند ، استفاده کردند که بر رفتار پیش بینی کننده میمون ها متمرکز می شود.

نمونه ای از 29 شامپانزه ، 4 اورانگوتان و 14 بونوبو با یک کلیپ کوتاه از یک یک بازیگر انسان در لباس میمون که یک شی را درون یک جعبه قرار می دهد، ارائه شده است.

پیش از تماشای این فیلم ، پیش روی نیمی از میمون ها یک صفحه شفاف بود و در همین حال ، صفحه نیمی دیگر از گروه کاملاً مات بود. از نظر تئوری ، هر میمون باید تصور کند که صفحه در این فیلم کم و بیش همان شکلی است که قبلاً خود او با آن روبرو شده بود.(یعنی بتواند درک کند که مثل خودش، اگر پیش روی کس دیگری هم صفحه مات وجود دارد ، پشت آن را نمیبیند) به همین دلیل ، اگر مخاطب تصور می کرد صفحه نمایش شفاف است ، یک تئوری ذهن باید به آنها بگوید که فرد تصور میکند که شی دیگری وجود ندارد. در نتیجه میمون دلیلی ندارد که به آن نقطه خاص نگاه کند.

تکنولوژی ردیابی چشم به محققان اجازه می دهد تا دقیقاً مکان هایی را که میمون ها دنبال میکنند ، رصد کنند . هنگامی که خط دید تماشاگر مسدود میشد (یعنی وقتی بازیگر جلوی صفحه مات قرار میگرفت) ، تعصب قابل توجهی از نگاه های عصبی به سمت جعبه مخفی را نشان می دهد.

فقط میمونهایی که این مانع را به شکل مات و مبهم تجربه می کردند ، پیش بینی می کردند که این بازیگر به اشتباه به جستجوی شیء در مکان قبلی خود بپردازد.

در نتیجه، شواهدی وجود دارد که میمون های بزرگ می توانند تجربه گذشته خود را به دیگران تعمیم دهند.

مفاهیم روانشناختی مانند نظریه ذهن برای اثبات با یک آزمایش واحد بسیار دشوار است.نه تنها متغیرهای زیادی برای جلب توجه وجود دارد ، بلکه تعریف اینکه چنین نظریه ای باید بیرون از تجربه شخصی ما وجود داشته باشد، کابوسی فلسفی است.

این نوع مطالعات “باور غلط” نیز تنها یکی از جنبه های تئوری ذهن را نشان می دهد. اینکه این ویژگی ذهنی در حیوانات دیگر چقدر پیچیده باشد ، یا اینکه چگونه ممکن است آن را به اقدامات قابل مشاهده تبدیل کنند نیز مورد بحث است.اما با توجه به تحقیقات بسیار از زوایای مختلف ، پذیرش این مسئله دشوارتر می شود كه انسانها تنها گونه ای هستند كه می توانند اقدامات دیگران را براساس پیش فرض دانش خود حدس بزنند.فقط در مورد آن فکر کنید.

ترجمه: آرین رسولی

منابع:

http://sciencealert-latestnews/~3/I4EmJkLaS6o/here-s-one-more-reason-to-think-great-apes-can-tell-what-s-on-your-mind

https://www.pnas.org/content/early/2019/09/24/1910095116

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.