نابودی سریع حیات؛ تهدید انسان با نابودی فوری حیات طبیعی روی زمین

نابودی سریع حیات؛ تهدید انسان با نابودی فوری حیات طبیعی روی زمین


به گزارش سازمان ملل متحد ، دانشمندان یک میلیون گونه را در معرض خطر انقراض قرار داده اند.دانشمندان برجسته جهان طبق دقیق ترین بررسی های سلامت سیاره ای هشدار داده اند که جامعه انسانی در معرض خطر انقراض با نابودی تنوع زیستی و سیستم های پشتیبانیِ طبیعیِ حیات قرار دارند.
طبق گزارش ارزیابی جهانیِ سازمان ملل متحد ، با گذشت ده سال ،نابودیِ اکوسیستم (منابع مختلف آن که از حیات پشتیبانی می کنند،مثل جنگل های بارانی) صدها برابر بیشتر از میانگین سال‌های گذشته است.
زیست توده‌ی پستانداران وحشی ۸۲% کاهش یافته و ۱میلیون گونه در معرض خطر انقراض قرار دارند. این مطالعات که در سه سال توسط بیش از ۴۵۰ دانشمند (در گزارشی ۱۸۰۰صفحه ای ،با بازخوانی ۱۵۰۰۰مقاله علمی) صورت گرفته نشان می‌دهد این آسیب ها عمدتاً به سبب اقدامات انسانهاست.دو پنجم دوزیستان (۴۰%) و یک سومِ مرجان ها (۳۳%) و نزدیک به یک سوم (۲۷%) دیگر گونه های دریایی در معرض خطر انقراض هستند. این آمار برای حشراتی که در گرده افشانیِ گیاهان نقش دارند (مثل زنبورها) کمتر مشخص شده، اما براوردها نشان می‌دهد حداقل یک دهم آنها در معض خطر انقراض هستند و در برخی مناطق جمعیت آنها نابود شده است.

از نظر اقتصادی کاهش گرده افشانی ۵۷۷میلیارد پوند تولید محصول را در معرض خطر قرار داده است و تخریب زمین باعث کاهش بهره‌وری ۲۳درصدی زمین ‌های جهان شده است.نویسندگان این گزارش گفته اند آسیب های انسان از جمله کمبود آب و شیرین و بی ثباتی آب و هوایی در حال حاضر شوم است و بدون اقدامات اصلاحی شدید، بدتر خواهد شد. سلامت اکوسیستم‌هایی که زیست ما و دیگر گونه ها به آنها وابسته است ، از هر زمان دیگری سریعتر رو به نابودی است.


رابرت واتسون رئیس مرکز علمی سیاست های بین دولتی در زمینه‌ی تنوع زیستی و خدمات اکوسیستم (IPS) گفت: “ما فاکتورهای اصلیِ اقتصاد، معیشت ، امنیت غذایی، سلامت و کیفیت زندگی در سراسر دنیا را نابود می‌کنیم. ما زمان را از دست داده‌ایم . ما باید همین حالا اقدام کنیم”.‌
پس از این گزارش ، سناریوهای اصلاحی و راهکارهایی برای سیاست‌گذاران و حکومت ها ارائه شده است ؛ نظیر تغییر در همه حوزه‌های کنش حکومت ها، اصلاحات تجاری ، سرمایه گذاری ‌های عظیم برای جنگل‌ها و دیگر زیرساخت های سبز و تغییر رفتارهای فردی مثل کاهش مصرف گوشت و کالاهای مادی. نویسندگان امیدوارند این خطرات و راهکارهای پیشنهادی ، به نقطه نظر جهانی تبدیل شود.
دیوید اوبرا یکی از نویسندگان اصلی این گزارش گفت:”می‌توان گفت هنوز خیلی دیر نیست، اگر ما بزرگترین تغییرات رفتاری را داشته باشیم.ما تنها در مورد گونه‌های دیگر صحبت نمی‌کنیم.بلکه این سیستم ضامن حیات ماست.”
این گزارش بطور خلاصه چهل صفحه بوده و آمار متعددی از نابودی های زیستی را شمال می‌شود. ۲۵%از گونه‌های زمین در معرض خطر انقراض قرار دارند. این احتمال وجود دارد که در چند دهه‌ی آینده یک میلیون گونه جانوری از بین بروند، نرخی که از میانگین ۱۰میلیون سال گذشته بیشتر است! ۲۳% از حاصلخیزی خاک زمین کم می‌شود.آلودگی پلاستیکی از سال ۱۹۸۰ تا امروز ۱۰برابر افزایش داشته و هرسال بین ۳۰۰الی ۴۰۰ میلیون تن فلزات سنگین و زباله های سمی به آب های جهان ریخته می‌شود.


#arian_x
آرین رسولی


منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *