هاوکینگ و ماده تاریک ؛ مشاهدات اخیر فرضیه هاوکینگ را رد می کنند؟

هاوکینگ و ماده تاریک ؛ مشاهدات اخیر فرضیه هاوکینگ را رد می کنند؟


ماده تاریک یکی از معماهای مبهم کیهان است . پدیده ای که فقط از آثار گرانشی آن قابل مشاهده –غیر مستقیم– است و ماهیت آن همچنان نامشخص مانده است.


استیو هاوکینگ سالها قبل ایده ای را در مورد ماده تاریک مطرح کرد. در این ایده ریزسیاهچاله ها نقش بسزایی ایفا می کردندـ اما اکنون رصدها با فرض هاوکینگ مغایرت دارند.


این رصدها بطور همه جانبه فرضیه هاوکینگ را رد نمی کنند . اما در بررسی های کنونی با فرض هاوکینگ ناسازگار هستند.
ماده تاریک تقریبا ۲۷ در صد از و ماده معمولی تقریبا ۴ از کیهان را تشکیل داده و انرژی تاریک حدود ۶۸ در صد از کیهان را شامل می شود.


استیو هاوکینگ در دهه ۷۰ میلادی به همراه چند همکار دیگر این فرضیه را ارائه دادند که هنگام بیگ بنگ تعداد بسیار زیادی سیاهچاله ی کوچک تشکیل شد. سیاهچاله هایی به اندازه ی یک پروتون.

رصد و آشکارسازی این سیاهچاله ها به شدت دشوار است، اما آثار گرانشی آنها ، روی اجرام دیگر قابل بررسی است.
این نوع از سیاهچاله ها را با نام سیاهچاله های ابتدایی یا ریزسیاهچاله ها میشناسیم. ریزسیاهچاله ها در دوره ی ابتدایی تشکیل کیهان پدید آمدند. پیش از این فقط ریزسیاهچاله ها یا سیاهچاله های ابتدایی با جرمی بزرگ تر از ماه قابل رصد بودند.

اما حالا با پیشرفت های ابزاری در ثبت تصاویر توانایی ما در بررسی بیشتر آنها افزایش یافته است.
دوربین HSC که بر روی تلسکوپ سوبارو (در هاوایی) نصب شده،یک ابزار جدید و بسیار کارآمد است. این دوربین در پژوهش های اخیر مورد استفاده قرار گرفته است.

اخترشناسان با استفاده از این دوربین در یک فریم تمام کهکشان آندرومدا را به تصویر کشیدند و هر دودقیقه یک بار تصویر آندرومدا را ثبت کردند. در این تصاویر محققان بدنبال ریزسیاهچاله ها یا سیاهچاله های ابتدایی بودند.
اخترشناسان با استفاده از این دوربین در مدت حدود هفت ساعت ، ۲۰۰ عکس از کهکشان آندرومدا گرفتند. در این تصاویر تنها یک رویداد ریزهمگرایی احتمالی بدست آمد.

برای درک ساده تر موضوع باید بدانیم که اگر ریزسیاهچاله‌ ها قسمت زیادی از ماده تاریک را تشکیل می دادند باید چیزی حدود هزار سیگنال ریزهمگرایی در این کهکشان پیدا می شد.
با این وجود نمی توان گفت فرضیه‌ی هاوکینگ کاملا مردود شده است.

شاید ریز سیاهچاله ‌های کوچک‌تری در کیهان وجود داشته باشند که ابزارهای ما توان آشکارسازی آنها را ندارند. این رصدها در مراحل ابتدایی هستند ، اما به هر حال با این مشاهدات فرضیه هاوکینگ به شدت تضعیف شده است.


#arian_x


آرین رسولی


آدرس کانال تلگرام :@arian_xboy


منبعNature astronomy

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *