نظریه عجیب و غریب در مورد انفجارهای رادیویی در فضا

نظریه عجیب و غریب در مورد انفجارهای رادیویی در فضا

انفجارهای رادیویی سریع ( FRBs ) اولین بار در سال ۲۰۰۷ کشف و از آن زمان تاکنون اخترشناسان را مجذوب خود کرده اند. پس از کشف این رویداد توسط ” دانکن لوریمر ” از دانشگاه ویرجینیای غربی Lorimer bursts نامگذاری شد.
FRB = Fast Radio Bursts

در اخترشناسی رادیویی این پدیده به پالس های رادیویی گذرا ،از منابع کیهانی بسیار دور گفته می شود که معمولا بطور میانگین چند میلی ثانیه بیشتر طول نمی کشند.

بیش از یازده سال است که دانشمندان همچنان علت این پدیده را متوجه نشده اند.هر چند تاکنون ایده های متناقضی مثل ستاره ها، سیاهچاله ها، مغناطیس و…مطرح شده است. (برخی این پدیده را به فرازمینی ها نسبت می دهد)

با این حال طبق یک مطالعه جدید توسط یک گروه از اخترشناسان چینی ،منشا FRB ها امکان دارد به پوسته های عجیب و غریبی که اطراف ستارگان شکل میگیرند مرتبط باشد. [پوسته یا غشا ستارگان نوترونی مانند غشا سلولی انسان هستند] طبق مدلی که ایجاد کرده اند این پوسته ها منجر به انفجارهایی با انرژی بالا می شوند و به این ترتیب قابلیت رصد آنها از سالهای بسیار دور وجود دارد.
آنها مدل جدیدی پیشنهاد دادند که ساخت و فروپاشی ماده در برخی از انواع ستاره های نوترونی که آن را ” ستارگان عجیب ” نامیده اند می تواند رفتار FRB ها را توضیح دهد. ادعای دیگری که آنها مطرح کردند و معتقدند نیاز به تحقیقات بیشتری دارد، این است که فروپاشی پوسته ستاره ی عجیب می تواند به علت تابش الکترومغناطیسی، چیزی به جز امواج رادیویی باشد.

در حال حاضر آشکارسازهای فعلی، برای مشاهده بسیار ضعیف هستند و تحقیقات بیشتر در مورد منابع FRB به ابزارهای حساس تر نیاز است.البته تلسکوپ نقشه برداری هیدروژن در کانادا ( CHIME ) و چند مورد دیگر در نقاط مختلف مثل آفریقا استرالیا در حال احداث هستنند که انتظار می رود درباره FRB ها و دیگر پدیده های مرموز کیهان کمک قابل توجهی به ما داشته باشند.

این مطالعه اخیرا (با جزییات بیشتر) در نشریه Astrophysical1 منتشر شده است.

#arian_x

منابع و مطالعه بیشتر:

https://www.universetoday.com/139252/are-mysterious-fast-radio-bursts-coming-from-the-collapse-of-strange-star-crusts/

1 دیدگاه برای «نظریه عجیب و غریب در مورد انفجارهای رادیویی در فضا»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *