پروژه آبی و جستجو برای خواهر زمین

پروژه آبی و جستجو برای خواهر زمین

 

گروهی از منجمان و پوهشگران پروژه ای با حمایت یک موسسه غیر انتفاعی را با نام “پروژه آبی” دنبال می کنند.

 

هدف این پروژه احداث و راه اندازی یک تلسکوپ خواهد بود که تنها یک هدف را دنبال می کند و آن ثبت تصاویر از نزدیکترین سیاره زمین سان و قابل اسکان که خورشیدی در مجاورت خود داشته باشد.

 

این پروژه که با توجه به اهمیت بسیاری که در اخترزیست شناسی و جستجوی حیات دارد، در شماره آوریل نشریه بی بی سی فوکوس (bbc focus) پرونده جلد این نشریه بود و گزارش ویژه ای از آن منتشر شد.

 

مهمترین هدف چالش برانگیز این پروژه عکس برداری از سیاره های قابل سکونت خواهد بود. به این دلیل که چنین سیاراتی از خود نوری بازتاب نمی دهند ،سیاراتی در اندازه های زمین قابل عکس برداری نبوده اند.

 

این پروژه (پروژه آبی) همچنین با ناسا تبادلات اطلاعات علمی داشته و یکی از پروژه های جدید ناسا در همین مورد، یعنی ساخت تلسکوپی با حساسیت هابل ، ولی عمق میدانی ۱۰۰ برابر بیشتر است.

 

پیش از این گفته شده بود برای تکمیل هزینه‌های مالی طراحی و ساخت این تلسکوپ که ۱۷۵ هزار دلار برآورد شده، یک کمپین اجتماعی راه‌اندازی شده است تا مردم در تامین این هزینه مشارکت کنند و موسسه BoldlyGo” با مشارکت چند شرکت دیگز قصد دارد تلسکوپ را در سال ۲۰۲۱ به فضا پرتاب کند.

 

پژوهشگران در پروژه آبی به دنبال سیارات زمین‌سان در سامانه آلفا قنطورس خواهند بود.

پژوهشگران معتقدند که می‌توان به لطف پیشرفت تکنولوژی، خواهر زمین را در فاصله‌ای نه چندان دور پیدا کرد.

این رصدخانه فضایی بسیار کوچکتر و ارزان‌تر از تلسکوپ‌های دیگری چون هابل است که با پیشرفت‌های اخیر در تکنولوژی، تلسکوپ به اندازه کافی کوچک اما قدرتمند است تا بتواند سیاره‌ای که بیش از یک میلیارد بار تاریک‌تر از ستاره‌اش است ، در فاصله چهار سال نوری از زمین ، شناسایی کند.

 

#arian_x ✍

 

http://magazinelib.com/all/bbc-focus-april-2018/

 

http://www.sciencefocus.com/magazine/bbc-focus-magazine/current-issue

1 دیدگاه برای «پروژه آبی و جستجو برای خواهر زمین»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *