تظاهر به ثروتمندی، از اینستاگرام تا گوگل

💰نمایش مضحک ثروت؛از اینستاگرام تا گوگل🤳

✍امر کاملا غیر اخلاقی و مخالف با هر ارزش انسانی که امروز به راحتی از کنارش عبور میکنیم، نمایش ثروت و رفاه است. البته این نمایش مضحک از گذشته تا امروز بوده است،اما اشکال آن تغییر کرده و امروز هم راحت تر و هم به دلیل راحتی،بسیار بیشتر شده است.جان برگر منتقد هنر و نویسنده انگلیسی در “روش‌های دیدن” مجموعه تلویزیونی مبتکرانه‌ای که در سال 1972 از بی‌بی‌سی پخش شده بود و بعدها به شکل کتاب عرضه شد.(در سال 2015 این کتاب در نظرسنجی گاردین جزو بیست کتاب دانشگاهی که جهان را تغییر دادند انتخاب شد)[1] به این مساله پرداخت که میان تابلو های نقاشی قدیمی و عکس های اشرافی “بچه پولدارها” در شبکه های اجتماعی، شباهت بسیاری وجود دارد،که هر دو از نمایش قدرت مالی و تظاهر گونه ناشی میشود. او نسخه های عکس هایی در اینستاگرام و اسنَپ چَت را با تابلوهای نقاشی رنگ روغن قدیمی مقایسه کرده و شباهت هایی که افراد در قصد خود داشته و دارند،را نشان داد. همه ی آنها قصد دارند توان مالی را به تصویر بکشند، و این معمولا معنایش این است؛ “بیشتر شما توانایی مالی چنین کاری را ندارید.”

البته این مقاصد به اشکال مختلفی وجود دارد، مثلا برگر یک شخصی را مثال میزند که دو شامپاین گران قیمت سفارش داده،و یکی از آنها را در ظرفشویی خالی میکند! البته ما نمونه های این رفتار مضحک را در جامعه خودمان هم دیده ایم، پیج هایی که دقیقا با همان اسمی که برگر برای معرفی این افراد بکار میبرد،فعالیت دارند! یعنی همان اسم”بچه پولدارها” ی …، به انواع و اقسام مختلف.

اما معنای هر نوعی از این رفتارها ، در جزییات ،کمی متفاوت است.مثلا معنای این حرکت که شخصی دو شامپاین بخرد و یکی را در ظرفشویی خالی کند، میتواند تعابیر مختلف داشته باشد. اما برای یک شخصی که توان مالی ندارد یک معنا خواهد داشت: اینکه تو نمیتوانی چنین کاری انجام دهی، و من به جای اینکه داشته های خودم را با کسی به اشتراک بگذارم، آن را برای این نمایش مضحک ،در ظرفشویی خالی میکنم.

به هر حال از این جزییات و مثال ها که بگذریم، این رفتار در شکل کلی تر ،باعث سرایت به دیگران نیز شده است.اگر توجه کنیم میبینیم که رفته رفته به جای اینکه چنین رفتارهایی سرزنش و ملامت شوند، در جایگاه الگو قرار میگیرند!!!کم کم قاعده ای نانوشته رقم میخورد که میبایست برای اشتراک گذاری عکس ها و…فقط قسمت های مجلل به اشتراک گذاشته شوند.

چندی پیش مقاله ای از ست استفنز و دیوید ویتز در نیویورک تایمز منتشر شد که درست به همین نکته اشاره داشت[2] در این مقاله گفته شده بود که در جستجوهای گوگل و اینستاگرام میتوان تفاوت رفتار را مشاهده کرد. یعنی وقتی در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام یا فیس‌بوک، پرسه می‌زنیم، افسرده می‌شویم. همه در حال خوش‌گذراندن و تفریح و خرید وسایل جدید هستند و ما درگیر بیماری و خستگی و کار بی‌پایان! اما توصیه این مقاله در ادامه بسیار جالب توجه بود،اینکه توجه به جست‌وجوهایی که آدم‌ها در گوگل می‌کنند، جایی که احتمالاً اگر تایپ کنید *من همیشه…*، گوگل پیشنهاد می‌دهد: *… احساس خستگی می‌کنم* یا *… اسهال دارم*.

این تفاوت فرسنگی بین واقعیت و نمایش های متظاهر بی ارزش، ویروسی بوده که بدون تردید از الگو قرار دادن همان افراد ضد اخلاق حاصل شده است.و علت اصلی این بوده که به جای اینکه این رفتارهای مضحک، سبب سرزنش ما شود، باعث واکنش های مشابه در ما شده است.
#arian_x ✍

@arian_xboy

🗞منابع:
2-https://www.nytimes.com/2017/05/06/opinion/sunday/dont-let-facebook-make-you-miserable.html

1-http://www.theguardian.com/books/2015/oct/14/public-vote-for-academic-book-that-changed-the-world

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *