ویروس کرونا و باز توهم توطئه

ویروس کرونا و باز توهم توطئه

ویروس‌های کرونا( Coronaviruses ) ، خانواده بزرگی از ویروس‌ها هستند که سال 1965 کشف شدند و تا اواسط دهه 80 بر روی آن مطالعه می‌شد. تاکنون هفت نمونه از ویروس کرونا کشف شده‌ که اخیرا در دسامبر 2019 در ووهان چین به انسان‌‌ها منتقل شد.

اخیرا مانند دیگر وقایع، این موضوع نیز به دستاویز جدیدی برای تئوری پردازان توطئه بدل شده است.اخیرا در برخی سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی و حتی خبرگزاری‌های رسمی، این ویروس را یک « جنگ بیولوژیک» توسط آمریکا علیه چین، برای ضربه به اقتصاد آن مرتبط دانسته‌اند.

فرض‌هایی که می‌گویند ویروس کرونا یک ویروس تولید شده است که با توجه به خصوصیات ژنتیکی نژادهای مختلف، منحصرا برای اثرگذاری بر چینی‌ها طراحی شده است! دلیل این ادعا این است که تاکنون این ویروس فقط باعث مرگ چینی‌ها شده و در سایر نقاط به مرگ غیرچینی‌ها منجر نشده است.

علاوه بر این، ولادیمیر ژیرینفسکی، رئیس حزب لیبرال دموکرات روسیه شیوع کرونا را توطئهٔ آمریکا به دلیل نگرانی از رشد اقتصادی چین خوانده است.

ماتیاس چانگ، مشاور سابق نخست‌وزیر مالزی هم پیدایش و شیوع کرونا را جنگ جدید و بیولوژیک آمریکا علیه چین دانسته است.

این فرضیات توطئه که سرعت شیوع آنها مانند همان شیوع کرونا و بلکه بیش از آن بوده، هیچ شواهدی ندارد.صرفنظر از اینکه اساساً چنین کشتار بیولوژیکی که فقط یک ملت را تحت تاثیر قرار دهد ممکن هست یا نیست و اصلاً از نظر علمی علل پیدایش کرونا در چین قابل تشخیص بوده، تا هنگامی که ما ادعایی داشته باشیم که به دست‌های پنهان ارجاع داده می‌شود، ادعای ما چیزی جز توهم توطئه نیست.

اگر توطئه ای صورت بگیرد که هیچ منبع آگاهی از آن اطلاع ندارد، چگونه کسی به آن دسترسی داشته است؟اگر منابع امنیتی دولت ها، به ویژه دولت خود کشور مورد نظر، تا این لحظه هیچ مدرکی دال بر یک توطئه وحشتناک بدست نیاوردند، چگونه افراد بی اطلاع و عادی از این توطئه با خبر هستند؟ واضح است که بر اساس فرض ها وحدس و گمان‌های بی اساس.

فرض پیش از شواهد

زمانی که گفته می‌شود یک ادعا توهم توطئه محسوب می‌شود، به این معنا نیست که آن ادعا لزوماً و قطعاً خطاست، اما حتی اگر بعداً با شواهد کافی مشخص شد که ادعایی درست بوده، باز هم ادعایی که پیش از آن بدون شواهد کافی مطرح شده بود فرضیه توطئه محسوب می‌شود. زیرا تا پیش از اینکه شواهد کافی در دست داشته باشیم، حق نداریم ادعای بی اساسی را مطرح کنیم.

شاید همین امروز برخی سیاست‌مداران ایالات متحده از چنین فاجعه بزرگ انسانی خوشحال شده‌ باشند، مثل ویلبر راس، وزیر بازرگانی آمریکا که گفته بود: شیوع ویروس کشنده کرونا در چین می‌تواند برای اقتصاد آمریکا خوب باشد و به تسریع بازگشت شغل‌ها به آمریکا کمک کند.[1]

دنیای سیاست همواره با دسیسه‌ها و اعمال غیر انسانی همراه بوده است، بخصوص قدرت‌های بزرگ در عرصه سیاست در طول تاریخ اعمال هولناک بسیاری مرتکب شده‌اند.

اما این موضوع یا هر منفعت دیگری برای ایالات متحده یا کشورهای دیگر، ابداً به این معنا نیست که ما می‌توانیم نتیجه ای بگیریم که هیچ مدرکی برای آن در دست نیست. برخی تصور می‌کنند اگر امروز راجع به یک موضوعی معتقد باشیم که دست پنهان و توطئه‌ای درکار است و شواهد و مدارکی از آن در دست نیست، سپس در آینده شواهد و مدارک این ادعا را تایید کرد، ادعای قبلی معتبر بوده است. در صورتی که چنین نیست و ما تا زمانی که شواهد کافی برای استنتاج یک ادعا نداشته باشیم، ادعای ما باطل است.

آرین رسولی

1-https://www.bbc.com/news/amp/business-51276323

برای شناخت بیشتر تئوری توطئه

https://52hertzz.com/edwardsnowden/

https://bit.ly/2KsH2Ai

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *