مثلث برمودا / ازافسانه ها و شبه علم ،تا واقعیت های علمی

مثلث برمودا / ازافسانه ها و شبه علم ،تا واقعیت های علمی

مثلث برمودا معروفترین منطقه ای است که دستخوش حوادث بسیار و در عین حال شایعات فراوان قرار گرفته است.در این مطلب قصد داریم افسانه ها و شایعاتی که در طول تاریخ به مثلث برمودا نسبت داده اند را بررسی کنیم.ابتدا این افسانه ها را مرور کرده و سپس به بررسی های علمی در این مورد خواهیم پرداخت.

افسانه ها: بسیاری از مردم علت حوادث مثلث برمودا را پدیده‌/های فراطبیعی می‌دانند. یکی از نظرات رایج در این باره قاره افسانه‌ای آتلانتیس که در دریای بیمینی واقع در جزیره بیمینی فرورفته هست. به گفته افلاطون؛ مردم آتلانتیس برای فتح آتن سپاهیان بی شماری فراهم کردند و زئوس بر آن‌ها طوفانی نازل کرد که قابل تصور نبود. طوفان سبب زمین‌لرزه و سیل‌های شدیدی به مدت یک شبانه روز شد و سرانجام دریا سرزمین آتلانتیس را به زیر خود فرو برده و ناپدید شد.

اما نویسندگان و مروجان شبه علم دیگر، با توجه به هواپیماهای گمشده در این منطقه، دلیل دیگری برای این پدیده ارائه داده اند.یکی دیگر از مشهورترین ایده ها توسط استیون اسپیلبرگ ،بر گرفته از فیلم علمی-تخیلی برخورد نزدیک از نوع سوم ارائه شد. یعنی داستان ربودن ۱۹ انسان توسط بیگانگان و موجودات فضایی! این داستان ادعا می‌کند که موجودات فضایی هواپیماها و کشتی‌ها را می‌ربایند و به سرزمین های فضایی خود می‌برند!

یکی دیگر از نظرات،که اخیرا تکرار می شود، ورود به جهانهای دیگر است. حتی بعضی از دانشمندان ادعا می‌کنند که مثلث برمودا، دریچه برای گشودن جهان های دیگر است و هواپیماها و کشتی‌های انسان‌ها وارد آن جهان می‌شوند.

چارلز برلیتز نویسنده کتاب‌های متعددی درباره پدیده‌های فراطبیعی، این پدیده را نابودی انسان‌ها بدون هیچ توضیحی می‌داند.

🔎علت های علمی

یکی از دانشمندانی که در چند سال اخیر به شدت در مورد علت علمی این حوادث تحقیق کرده کارل کروسلنیکی است.او تمام حوادث در آنجا را بررسی کرده و علل مختلفی را نیز عنوان کرده است.(ما فقط بطور کلی و مختصر در اینجا بیان میکنیم نه تک تک تحقیقات او،چون مفصل است،اما برای مطالعه بیشتر،به زبان اصلی میتوانید در قسمت منابع، به سایت ایندیپندنت مراجعه کنید).
کارل به گزارش های مبهم و اشتباه اشاره می کند.برای مثال شایعه از کار افتادن قطب نما و..همچنین به شلوغی و ترافیک آن منطقه ،چون در قسمت پر رفت و آمد مرزی واقع شده است.

او اضافه کرده است خطاهای انسانی،به طور مشخص و شرایط آب و هوایی جزو عوامل اصلی این حوادث در مثلث برمودا هستند.

علاوه بر این برخی نویسنده ها برای جلب مخاطبان نظرات و گزارش های اشتباه داده اند.

چند دلیل علمی

دلایل علمی مثلث برمودا

تا قبل از استفاده از GPS ٬قطب‌نما اصلی‌ترین وسیله ناوبری محسوب می‌شد و بدین ترتیب قطب‌نما یکی از دلایل یادشده در حوادث مثلث برمودا معرفی شده‌است. بسیاری از فرضیه‌ها حامل این پیام بودند که ممکن است در این منطقه ناهنجاری‌های مغناطیسی غیرعادی وجود داشته باشد و هیچ‌گاه نمی‌توان آن‌ها را پیدا کرد. قطب‌نما میل مغناطیسی دارد و گاهی اوقات دچار اشتباه می‌شود. مثلث برمودا نیز دارای قطب مغناطیسی شمال است و دریانوردان این واقعیت را از قرن‌ها پیش متوجه شده بودند. برای مثال، دریانوردان ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۰۰ بر روی خط ویسکانسین حرکت می‌کردند ولی در نهایت به خلیج مکزیک رسیدند. در حالی که عموم مردم فکر می‌کنند که میل مغناطیسی قطب نما یک پدیده مرموز است.

یکی دیگر از دلایل علمی این پدیده وجود گلف استریم در اعماق اقیانوس که از خلیج مکزیک سرچشمه می‌گیرد و از راه تنگه فلوریدا به اقیانوس اطلس شمالی جریان پیدا می‌کند. در حقیقت، یک رودخانه در اعماق این اقیانوس قرار دارد که می‌تواند چیزهای شناور را حمل کند. سرعت این جریان دریایی ۲٫۵ متر در ثانیه (۵٫۶ مایل در ساعت) است.

یکی از مهم‌ترین توضیحات در از دست دادن هواپیماها و کشتی‌ها، اشتباهات انسان است. در ۱ ژانویه ۱۹۵۸، از روی لجبازی و سرسختی تاجر هاروی کاناور، بادبان‌های کشتی از بین رفت و کشتی گرفتار طوفان جنوب فلوریدا شد.

یکی دیگر از دلایل علمی این پدیده رفتار خشونت‌آمیز آب‌وهوا است. طوفان‌های قدرتمند که در آب‌های گرمسیری تشکیل می‌شوند، سبب جان باختن هزاران نفر و خسارت ‌های میلیارد دلاری شده ‌است.غرق شدن ناوگان فرانسیسکو د بوبادیلا در سال ۱۵۰۲، نخستین نمونه ثبت شده از این طوفان بوده‌است. این طوفان در گذشته سبب تعدادی از حوادث مربوط به مثلث برمودا بوده‌است. احتمال می‌رود که علت غرق شدن کشتی در شهر بالتیمور در ۱۴ مه ۱۹۸۶، هوای سرد و طوفان‌های قدرتمند بوده‌است. در این کشتی، ناگهان باد شدید وزید و سرعت باد از ۲۰ مایل در ساعت به ۶۰–۹۰ مایل در ساعت افزایش یافت. جیمز لوشین متخصص ماهواره مرکزی ملی طوفان، اعلام کرد که شرایط آب و هوایی بسیار سرد و ناپایدار بوده‌است و این ناپایداری به گونه‌ای سبب انفجار باد شده‌ است. مشابه این رویداد در سال ۲۰۱۰ در کونکوردیا در سواحل آرژانتین رخ داد.

یکی دیگر از دلایل علمی و مهم این پدیده وجود گاز متان (یک گاز طبیعی) است. آزمایش‌های استرالیا ثابت کرده‌است که وجود حباب در آب، سبب کاهش چگالی و در نتیجه فرورفتن کشتی در اعماق آب می‌شود.لاشه‌های هواپیماها و کشتی‌ها توسط گلف استریم در آب پراکنده می‌شود. این فرضیه ارائه شده‌است که متان سبب گل‌فشان در مناطق آبی پر از کف می‌شود و کشتی‌ها قدرت شناوری کافی در آب را نخواهند داشت. این اتفاق بدون هشدار و بسیار سریع رخ می‌دهد. انتشارات سازمان زمین‌شناسی آمریکا گفته‌است که متان در بسیاری از آب‌های جهان از جمله منطقه ریج بلیک، در ساحل جنوب شرقی ایالات متحده آمریکا وجود دارد.با این حال، این سازمان با انتشار مقاله‌ای بیان کرده‌است که رویداد گاز متان در مثلث برمودا در ۱۵٬۰۰۰ سال پیش رخ داده‌است.

یکی دیگر از دلایل علمی این پدیده امواج سرکش است. در اقیانوس‌های مختلف و سراسر جهان، امواج سرکش موجب غرق شدن کشتی‌ها شده‌است و سکوهای نفتی را سرنگون کرده‌است. این امواج تا سال ۱۹۹۵ به عنوان یک رمز و راز و یک اسطوره در نظر گرفته می‌شد.

نتیجه:علل متعددی که ذکر شد نشان میدهد مثلث برمودا هم مثل سایر ادعاهای شبه علمی مورد سواستفاده ی مروجان شبه علم واقع شده و کماکان عده ای سعی دارند تحقیقت صورت گرفته ،مثل نمونه های کارل را نادیده گرفته، نظریات علمی را نبینند،تا با نوشتن مطالب شبه علمی و افسانه ای ،که بیشتر همچون داستان های تخیلی است،نظر مخادبان را جلب کنند.چنانچه تاکنون کتب مختلفی را با همین داستان های خیالپردازانه خود با تیراژهای بسیار زیاد به فروش رسانده اند.

#arian_x

منابع:
www.independent.co.uk/news/science/bermuda-triangle-mystery-solved-latest-theories-dr-karl-kruszelnicki-debunked-unexplained-a7861731.htmlhttp://www.history.navy.mil/faqs/faq8-1.htmhttp://geomag.usgs.gov/charts/IGRF2000.dec.na.pdfhttp://fermi.jhuapl.edu/student/phillips/http://news.google.com/newspapers?id=h8wlAAAAIBAJ&sjid=TPMFAAAAIBAJ&pg=1085,6357771&dq=bermuda-triangle&hl=enhttp://www.msnbc.msn.com/id/3226787/http://www.theage.com.au/articles/2003/10/22/1066631498889.htmlhttp://woodshole.er.usgs.gov/project-pages/hydrates/bermuda.html

1 دیدگاه برای «مثلث برمودا / ازافسانه ها و شبه علم ،تا واقعیت های علمی»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *